DL1961 is een wereldwijd premium denimmerk dat in honderden winkels wordt verkocht. Het merk werd in 2008 opgericht met behulp van XFIT LYCRA, een stof waarop het gepatenteerd is. XFIT is een in katoen omwikkelde lycra-draad verweven met polyester, gemaakt door DL-moederbedrijf ADM Denim, opgericht door Faisal en Meliha Ahmed. Het bedrijf gebruikt een milieuvriendelijk productieproces dat het in 2013 introduceerde om minder water, afval en kleurstof te gebruiken. Het merk heeft een zwangerschapslijn.

Het bedrijf gebruikt hernieuwbare energie van zonnepanelen voor hun fabrieksactiviteiten. Volgens de CEO van DL1961, Zahra Ahmed, is het merk “gecentreerd rond innovatie en technologie”.

Volgens Vogue-journalist Liana Satenstein staat DL1961 “bekend om zijn jumpsuits en gemakkelijke stijlen”. Chicago Tribune-journalist Alexia Elejalde-Ruiz zegt dat het merk bekend staat om zijn “vierzijdige stretch die is ontworpen om af te slanken en doorzakken te voorkomen”. Glamourjournalist Fawnia Soo Hoo beschreef het merk als “De hightech, eco-chique jeans”.

https://www.dl1961.com/pages/sustainability-our-story

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.